informatie over Open Huis

zaterdag 14 september 14.00 - 17.00u.

De Johann Sebastian Bachschool is voor jong en oud

De leerlingen krijgen op de Bachschool les van enthousiaste, gediplomeerde docenten. Leerlingen (en ouders) die zich eerst willen oriënteren kunnen terecht bij de klassikale muzieklessen van Anneke Langeraar, verzorgd door Scholen in de Kunst. Daarna maken kinderen vaak makkelijker een keuze voor een muziekinstrument of zangles.

Niet alleen klassiek

Op de Bachschool kan je zowel klassieke muziek als pop en jazz muziek leren spelen.

Samenspel

Naast de individuele les spelen bijna alle leerlingen (gratis!) in een orkest, ensemble of band. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er verschillende samenspel mogelijkheden.

Samenwerking

De Johann Sebastian Bach School werkt samen met het het Herman van Veen Arts Center, Muziekvereniging PVO Soest en Scholen in de Kunst Soest. De Gemeente Soest subsidieert alle klassikale muzieklessen.

programma Open Huis Bachschool

Bachschool presenteert zich tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september houdt de Bachschool Soest een Open Huis. Zowel in het monumentale pand aan het Kerkplein 1 als in de Oude Kerk zijn tal van muzikale presentaties door leerlingen en docenten van de Bachschool. Iedereen is welkom om te komen luisteren, kennis te maken met de docenten en zelf muziekinstrumenten uit te proberen.

Om 14.00 uur start het programma op beide locaties. In de Oude Kerk kunnen belangstellenden dan het Van Gruisen/Van Oeckelen orgel bekijken. Gonny van der Maten, vaste bespeelster en orgeldocente van de Bachschool, zal erover vertellen. Vervolgens is er om 14.30 uur een kort concertje door Bachschool-docenten. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een muziekinstrumenten-speurtocht. Die speurtocht leidt van de Oude Kerk naar de Bachschool. Onderweg laten leden van het Bach Jeugd Orkest horen hoe hun instrumenten klinken.

Inmiddels is het programma in de Bachschool dan al in volle gang, met een docentenconcert en diverse presentaties van de verschillende instrumenten. In alle lokalen zijn docenten aanwezig om informatie te geven en om te helpen met het uitproberen van de muziekinstrumenten. Het programma in de Bachschool duurt tot 17.00 uur.

De week na 14 september is er een Open Deurenweek. Een aantal lessen is in die week gratis bij te wonen. De gastvrouwen en -heren vertellen u welke dat zijn en wijzen u de weg.

Bij de Bachschool kan jong en oud terecht voor lessen in de meest gangbare muziekinstrumenten, altijd door gediplomeerde docenten. Voor dit schooljaar is het docententeam wederom uitgebreid. En naast het succesvolle Bach Jeugd Orkest en het Bach Volwassenen Orkest, komt er voor beginnende muzikanten een ‘opstap’orkest, het Bach Start Orkest. De Bachschool streeft ernaar om muziekles mogelijk en bereikbaar te maken voor álle Soesters. Want niets is leuker dan zélf (samen) muziek maken!

adres

Open Huis Bachschool, Kerkplein 1 - 3764AW Soest