Annemarie van der Sijde

dwarsfluit

dwarsfluitles bij Annemarie van der Sijde op de Bachschool

Annemarie van der Sijde ( 1960) heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde in 1986 het diploma Docerend Musicus, tegenwoordig Bachelor genoemd.

Zij speelt graag kamermuziek met harp, gitaar, piano, orgel of accordeon. Zij gaf in deze samenstelling veel concerten en verleende haar medewerking aan rouw- en trouwdiensten alsmede aan concerten van koren als gastsoliste.

Daarnaast was zij vaste fluitist in Continuo Rotterdam, en heeft onder andere gespeeld met het Nederlands Fluitorkest , het Dordts Kamerorkest en Holland Orkest Combinatie en diverse ad hoc ensembles.

Annemarie is momenteel verbonden aan Accompagnato , een koorbegeleidingsorkest waarin zij zowel fluit als piccolo speelt. Dit professionele orkest voorziet in de behoefte om koren te begeleiden in een zeer veelzijdig repertoire, zoals onder andere de Matthäus en Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach, het Requiem van Verdi en opera repertoire.

Zij is ruim dertig jaar geleden begonnen met lesgeven op zowel blokfluit als dwarsfluit en is als docent verbonden geweest aan diverse muziekscholen, onder andere in Vlaardingen en Nieuwerkerk aan den IJssel en aan muziekvereniging De Bazuin in Oud Beijerland. Zij wordt met regelmaat opgeroepen als invalkracht bij Scholen in de Kunst in Amersfoort.

Stuur Annemarie een bericht voor informatie of aanmelding