Gonny van der Maten

kerkorgelles op de Bachschool bij Gonny van der Maten

Gonny van der Maten werd in 1959 geboren in Amsterdam, waar zij ook haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk. In 1983 behaalde zij het Docentendiploma Orgel en in 1984 cum laude het Diploma Uitvoerend Musicus, waarna in 1985 het Diploma Kerkmuziek volgde. Nog tijdens haar studie, in 1983, won zij de eerste prijs bij het Internationale Albert Schweitzer-concours te Deventer. Na haar conservatoriumopleiding volgde zij vele specialisatiecursussen in diverse landen.

Gonny van der Maten is cantor-organist van de Evangelisch Lutherse Gemeente te Ede. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, zowel solo als in combinatie met ensembles.

Sinds haar studietijd geeft zij al orgelles, zowel privé als in muziekschoolverband. Ze benadert elke leerling naar zijn of haar eigen (ook fysieke) mogelijkheden. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom. Zodra hun lengte het toelaat, gaan zij ook zo snel mogelijk pedaal leren spelen. Naast het solo spelen is het samen muziek maken met andere instrumentalisten of zangers één van de vele opties voor een organist. Uiteraard krijgt de grootste (orgel)componist aller tijden, Johann Sebastian Bach, veel aandacht. Het orgelrepertoire is veelzijdig: vanaf 1300 tot nu is er onafgebroken muziek geschreven voor dit prachtige instrument. Gonny streeft er naar haar leerlingen zo veel mogelijk te laten genieten van de veelzijdigheid van het orgel, dat bovendien in een prachtige akoestische ruimte staat. Leren harmoniseren of improviseren behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De lessen kerkorgel worden gegeven op het kerkorgel van de Ichthuskerk, Albert Cuyplaan 2c Soest.

foto: Ger Vos
foto: Ger Vos

Tarieven

Stuur Gonny van der Maten een bericht voor aanmelding of info kerkorgelles

of vul formulier in: