Kees Vos

klarinet

Klarinetles bij Kees Vos op de Bachschool

Biografie

Kees Vos heeft zijn diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus behaald aan het conservatorium in Rotterdam. Als lid van Het Nederlands Klarinetkwartet gaf hij jarenlang concerten in binnen- en buitenland. Daarbij werden verschillende radio- en TV-opnamen gemaakt.

Tegen het einde van zijn studie begon Kees met het geven van klarinetles aan de muziekschool van Amersfoort, Scholen in de Kunst. Als klarinetdocent heeft hij een uitgebreide methodiek geschreven, waarin hij verschillende elementen van het klarinetspel beschrijft. Aanleiding tot het schrijven van deze methode was de vondst van een exemplaar van de beroemde klarinetmethode van Carl Baermann in een stoffig winkeltje in Amsterdam in 1999. Als bewonderaar van Carl Baermann heeft Kees inmiddels ook zijn beroemde klarinetetudes met pianobegeleiding op CD opgenomen.

Naast het lesgeven repareert en reviseert Kees Vos ook klarinetten in zijn klarinetstudio. Hij ziet het als een welkome afwisseling om met het fijne gereedschap een ‘oude’ klarinet weer in ere te herstellen.

Deze site van de Bachschool is ontworpen en gebouwd door Kees Vos.

Klarinetgroep Soest

Vanaf september 2020 is Klarinetgroep Soest opgericht door een enthousiaste vrienden groep klarinettisten die Kees Vos gevraagd hebben hun dirigent te zijn. Het repertoire is divers: van Klassieke Muziek tot Jazz. Er wordt op diverse klarinetten gespeeld zoals de hoge Eb, de gewone Bb, de sonore Alt, de prachtige lage Bas en de super lage Contra Alt. De klarinettisten komen uit Soest en omgeving. Regelmatig zijn er uitwisselingen met andere Clarinet Choirs uit Nederland. De repetities zijn dinsdagavond vanaf 19.15u, met corona maatregelen in de Bachschool, kamer 1.

Tarieven klarinetles bij Kees Vos op de Bachschool

Stuur Kees Vos een bericht voor aanmelding of info

of vul formulier in:

Algemene voorwaarden klarinetles bij Kees Vos