Mattias Spee

piano

Pianoles bij Mattias Spee op de Bachschool

Mattias Spee (Hilversum, 1997) begon met pianospelen toen hij vijf jaar oud was. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op, zowel solo als in kamermuziekverband en is hij behalve als pianist ook werkzaam als componist, dirigent, kerkorganist en pianoleraar. Mattias volgt een Master-opleiding piano bij David Kuyken en hedendaagse muziek bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam.

Kamermuziek speelt een belangrijke rol in de activiteiten van Mattias, omdat weinig dingen hem meer plezier brengen dan samen muziek maken. Naast veelvuldige optredens in projectmatige ensembles, maakt Mattias al jaar en dag onderdeel uit van het Goudsbloemtrio, samen met celliste Hadewych van Gent en klarinettiste Ana Prazeres, en vormt hij een vast duo met zijn vriendin, celliste Chieko Donker Duyvis.

Een andere grote muzikale passie van Mattias is hedendaagse muziek. Mattias is van mening dat er veel onontdekte schatten in het moderne repertoire te vinden zijn die helaas door een groot deel van het publiek onontdekt zullen blijven. Los daarvan, spreekt hedendaagse muziek Mattias persoonlijk aan, niet alleen als uitvoerend muzikant, maar ook als luisteraar. Om die redenen verwerkt hij regelmatig moderne repertoire, waaronder ook eigen composities, in zijn concertprogramma's.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.mattiasspee.com

Stuur Mattias Spee een bericht voor aanmelding of info pianoles

of vul formulier in: