Yolanda van Tongeren

piano

pianoles bij Yolanda van Tongeren op de Bachschool

Yolanda studeerde piano aan het Amsterdams Conservatorium. Vanaf 1980 heeft ze als docente bij Scholen in de Kunst met veel enthousiasme pianoles gegeven aan zowel kinderen als volwassenen en haar liefde voor het instrument op hen proberen over te dragen. Daarnaast heeft ze regelmatig bij concerten in binnen- en buitenland zangers en andere instrumenten begeleid.

Zij heeft een methode ontwikkeld voor jonge kinderen om in kleine groepjes samen op een speelse manier kennis te maken met de piano. Dit heeft gestalte gekregen in een cursusaanbod onder de naam “Pianiertjes” voor 5-, 6- en 7-jarigen die al verschillende keren is uitgevoerd. Het is gebleken dat dit voor hen en hun ouders een goede graadmeter is om te ontdekken of ze aanleg en zin hebben om met pianolessen te gaan beginnen.

Stuur Yolanda een bericht met het contactformulier (onderaan op deze pagina) voor informatie over pianoles of om een proefles aan te vragen.