Dick Le Mair

slagwerk

slagwerk / percussie bij Dick Le Mair op de Bachschool

muziektheorie en jazz-improvisatie

foto Jaco Klamer

Slagwerk / percussie:

Lijkt het je geweldig om slagwerk te spelen? Slagwerk is meer dan drummen alleen. Denk maar aan alle instrumenten, zoals grote trom, kleine trom, pauken, die je achter in het orkest ziet staan. Of de verscheidenheid aan percussie-instrumenten, zoals conga’s, bongo’s, djembé, etc. die je ziet in salsa-bands, of naast de drummer in een popgroep. Vergeet ook de enorme hoeveelheid kleine instrumenten niet: shakers, claves, woodblocks, etc. etc. En, wat dacht je van melodie en akkoorden op slaginstrumenten, zoals de marimba, xylofoon, vibrafoon en klokkenspel?

Wil je percussionist worden? Orkestslagwerker? Vibrafonist? Of wil je alles? Vanaf het eerste begin tot aan spelen op hoog niveau kun je bij mij terecht. Natuurlijk is een zekere basisvaardigheid het begin, maar daarna speel ik in op jouw muzikale wensen.

Of je nou in een band of orkest wilt spelen of voor je eigen plezier en ontspanning (na een lange werkdag) lekker zelf muziek wilt maken, we gaan ervoor! En . . . plezier verzekerd!

Muziektheorie:

Veel mensen die een instrument bespelen, willen weleens wat meer inzicht hebben in de stukken die ze spelen. Muziektheorie dus, harmonieleer, opbouw van een melodie, structuur van een stuk, etc. Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor theorieles, individueel of in een groep.

Jazz-improvisatie:

Improviseren is een vak apart. En jazz-improviseren dan nog weer extra. Hoe bouw je een melodie op over akkoordverbindingen? Hoe zitten akkoorden in elkaar? Welke toonreeksen gebruik je? En, hoe vertel je op je instrument een verhaal . . . ? Dit komt allemaal aan de orde in de lessen jazz-improvisatie. Neem je instrument mee, we gaan veel samen spelen en je krijgt een hoop uitleg over ‘hoe het werkt’. Geïnteresseerd? Meld je aan, de lessen zijn bij voorkeur groepslessen.

De uitgave van mijn studieboek voor vibrafoon is in voorbereiding.

Wil je wat meer over mij weten? Volg dan de link naar mijn website of facebookpagina