Over de

Bachschool

De Johann Sebastian Bachschool is de muziekschool van Soest en omgeving waar muziekles wordt gegeven aan leerlingen van alle leeftijden door een professioneel en bevlogen docententeam.

De Bachschool is inmiddels niet meer weg te denken uit Soest, de muzieklessen worden gegeven aan beginnende tot ver gevorderde leerlingen en staat bekend om haar veelzijdigheid in orkest en ensemble aanbod.

Vrijdag is dé orkestdag. Het Bach Jeugd Orkest, het Bach Start Orkest en het Bach Volwassenen Orkest repeteren dan met veel plezier. De leerlingen zijn regelmatig te horen tijdens concerten en voorspeelavonden. Met het veelzijdige docententeam is er een breed lesaanbod in klassieke en lichte muziek.

De naam 'Johann Sebastian Bachschool', in de volksmond 'Bachschool' genoemd komt voort uit het feit dat Bach een belangrijke componist en grondlegger is van onze muziekgeschiedenis. De naam is ontstaan vanuit de nauwe samenwerking met Herman van Veen, die beschermheer is van onze school.

Herman van Veen

Herman van Veen is beschermheer van de Johann Sebastian Bach School en initiator van de naam Johann Sebastian Bach School.

De samenwerking met het Herman van Veen Arts Center in Soest levert onze Bachschool enorm veel voordelen op zoals gezamenlijke festiviteiten en verschillende podia voor de leerlingen.

Samenspel

Op de Bachschool is samenspelen naast de les heel normaal. Er zijn verschillende samenspel mogelijkheden voor kinderen en ook voor volwassenen. Ben je leerling van de Bachschool, dan is samenspelen gratis. Als je geen les op de Bachschool hebt betaal je een tarief van rond de € 200,00. Bekijk de mogelijkheden op de pagina van samenspel.

Subsidie

Samenspel in orkesten, bands en ensembles is altijd gratis geweest en zal zo blijven zolang de Gemeente Soest dat subsidieert.

Vrienden

De Johann Sebastian Bach School werkt naast het Herman van Veen Arts Center samen met Muziekvereniging PVO Soest,

Zorginstelling Lyvore.

Gemeente Soest subsidieert klassikale muzieklessen.

Locatie

De locatie Muziekschool Soest bestaat al vanaf 1978 op het Kerkplein 1. Duizenden inwoners van Soest hebben er in ruim 40 jaren hun muzieklessen gevolgd en nog steeds ben je er van harte welkom om een muziekinstrument te leren bespelen of zangles te nemen.

Gemeentelijke monument in renaissancestijl

Welke inwoner van Soest kent ons opvallende gebouw aan het Kerkplein niet?

Inwoners van Soest rijden regelmatig langs dit gemeentelijke monument in renaissancestijl, de oude pastorie van de Petrus en Pauluskerk. Het gebouw blijft van 'Scholen in de Kunst Soest' en de docenten van de Bachchool huren er een kamer in om aan de muziekleerlingen van Soest les te geven.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het jeugdcultuurfonds is voor leerlingen van 6 t/m 16 jaar, die om financiële reden geen lessen kunnen volgen bij de Johann Sebastian Bachschool. Het fonds draagt financieel bij aan het lesgeld. Meer informatie vind je op de website Jeugdfonds Sport & Cultuur .

Bevoegde docenten

Op de Johann Sebastian Bach School krijg je les van enthousiaste muziekdocenten die allemaal een conservatoriumdiploma hebben.

Klassiek en pop

Niet alleen de klassieke muziekinstrumenten kun je bij ons leren bespelen, maar ook de instrumenten voor popmuziek.

De jongsten

Voor jonge kinderen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een muziekinstrument is er Algemene Muzikale Vorming.

Activiteiten

Regelmatig worden er door de muziekdocenten uitvoeringen georganiseerd en gaan de orkesten en houtblazers op kamp in Epe, Bennekom of Nunspeet. Leden van de Soester muziekverenigingen zoals PVO kunnen op de Johann Sebastian Bach School hun HAFA examens halen.

Talenten

En als jouw uitdaging 100% muziek is kun je naar de School voor Talent. Hiervoor moet je dan wel auditie doen. Op de School voor Talent wordt je gecoacht in kamermuziek, zing je in een koor, krijg je solfègelessen en treed je regelmatig op, waarbij je wordt begeleid door een professionele pianist.

Aanmelden

Voor lesafspraken, informatie over een muziekinstrument, tarieven en proeflessen kun je via deze website contact leggen met de desbetreffende muziekdocent.

Welkom op onze Bachschool. Wij wensen jullie een leven lang muziekplezier voor jong en oud.