Over de Bachschool

De Bachschool

Wij, muziekdocenten van de muziekschool in Soest willen een ode brengen aan Johann Sebastian Bach: de grootste componist en muziekinspirator aller tijden. Vandaar onze naam: De Bachschool. Bach's werk beïnvloedt ons muziekonderwijs tot op de dag van vandaag. Kinderen en volwassenen die muziekles hebben spelen allemaal muziek van Bach of spelen muziek door Bach geïnspireerd: klassiek, pop, jazz en noem alle soorten muziek maar op.

De Bachschool voor muziekonderwijs

In deze tijden waarin cultureel onderwijs onder druk staat, willen wij ons opvallend en duidelijk profileren met de naam Johann Sebastian Bach School voor muziekonderwijs.

Johann Sebastian Bach

De tijdloze muziek van Johann Sebastian Bach heeft ons altijd de basis gegeven om op te bouwen. Door zijn naam aan onze school voor muziekonderwijs te verbinden zien wij de toekomst rooskleurig tegemoet.

Herman van Veen

Herman van Veen is beschermheer van de Johann Sebastian Bach School en initiator van de naam Johann Sebastian Bach School. Herman van Veen stelde deze naam voor en muziekdocenten waren gelijk enthousiast.

De samenwerking met het Herman van Veen Arts Center in Soest levert onze Bachschool enorm veel voordelen op zoals gezamenlijke festiviteiten en verschillende podia voor de leerlingen.

Herman van Veen: "Het Herman van Veen Arts Center is een aantal gebouwen in een prachtige omgeving waarin wij per jaar 160 concerten organiseren. Het grootste deel wordt uitgevoerd door heel jonge prachtige mensen in de kunsten, de mooie leerlingen van toneelscholen, conservatoria (en muziekscholen, redactie) spelen hier. Maar ook mensen zoals ik, dus collega's van mij, internationaal, spelen hier. Wat is daar zo interessant aan? Je betaalt namelijk geen entree! Het is onze insteek om jonge mensen in de kunsten een podium te bieden."

"Dit is een sprookje voor ons, hier woont bijvoorbeeld Alfred Jodocus Kwak. Het is vooral voor kinderen super leuk. Bij ons kun je een prachtige dag uit met de hele familie. Er zijn feeën, heksen, kabouters en krokodillen wat niemand gelooft. Het is een verhalengebied, je kunt je hier niet vervelen."

Vrienden

De Johann Sebastian Bach School werkt naast het Herman van Veen Arts Center samen met Muziekvereniging PVO Soest en Scholen in de Kunst Soest. Gemeente Soest subsidieert alle klassikale muzieklessen.

Sponsoren

Heel blij zijn wij met onze sponsoren: Wiersma Consultancy en Pictorista Fotobrouwers.

Docenten van de Bachschool

Het docententeam is vanaf september 2015 gestart onder de nieuwe naam Bachschool. Alle individuele muzieklessen voor kinderen en volwassenen zijn zonder subsidie van de Gemeente Soest voortgezet.

Alle muziekdocenten van de Johann Sebastian Bachschool zijn professionele docenten, afgestudeerd aan een conservatorium.

Locatie

De locatie Muziekschool Soest bestaat al vanaf 1978 op het Kerkplein 1. Duizenden inwoners van Soest hebben er in ruim 40 jaren hun muzieklessen gevolgd en nog steeds ben je er van harte welkom om een muziekinstrument te leren bespelen of zangles te nemen.

Gemeentelijke monument in renaissancestijl

Welke inwoner van Soest kent ons opvallende gebouw aan het Kerkplein niet?

Inwoners van Soest rijden regelmatig langs dit gemeentelijke monument in renaissancestijl, de oude pastorie van de Petrus en Pauluskerk. Het gebouw blijft van 'Scholen in de Kunst Soest' en de docenten van de Bachchool huren er een kamer in om aan de muziekleerlingen van Soest les te geven.

Ouders

Voor ouders die hun kinderen brengen naar en halen van de muziekles is er naast het gebouw ruime parkeermogelijkheid. Binnen zijn er diverse wachtruimten. Ouders kunnen altijd via het contactformulier op deze website contact zoeken met een desbetreffende muziekdocent.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het jeugdcultuurfonds is voor leerlingen van 6 t/m 16 jaar, die om financiële reden geen lessen kunnen volgen bij de Johann Sebastian Bachschool. Het fonds draagt financieel bij aan het lesgeld. Meer informatie vind je op de website Jeugdfonds Sport & Cultuur .

Samenspel

Op de Bachschool is samenspelen naast de les heel normaal. Er zijn verschillende samenspel mogelijkheden voor kinderen en ook voor volwassenen. Ben je leerling van de Bachschool, dan is samenspelen gratis. Als je geen les op de Bachschool hebt betaal je een tarief van rond de € 200,00. Bekijk de mogelijkheden op de pagina van samenspel.

Subsidie

Samenspel in orkesten, bands en ensembles is altijd gratis geweest en zo zal het blijven zolang de Gemeente Soest dat subsidieert.

Bevoegde docenten

Op de Johann Sebastian Bach School krijg je les van enthousiaste muziekdocenten die allemaal een conservatoriumdiploma hebben.

Klassiek en pop

Niet alleen de klassieke muziekinstrumenten kun je bij ons leren bespelen, maar ook de instrumenten voor popmuziek.

De jongsten

Voor jonge kinderen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een muziekinstrument is er Algemene Muzikale Vorming.

Activiteiten

Regelmatig worden er door de muziekdocenten uitvoeringen georganiseerd en gaan de orkesten en houtblazers op kamp in Epe, Bennekom of Nunspeet. Eens in de twee jaar doen veel leerlingen mee aan het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Leden van de Soester muziekverenigingen zoals PVO kunnen op de Johann Sebastian Bach School hun HAFA examens halen.

Talenten

En als jouw uitdaging 100% muziek is kun je op 16 zaterdagen per jaar naar de School voor Talent. Hiervoor moet je dan wel auditie doen. Op deze zaterdagen wordt je gecoacht in kamermuziek, zing je in een koor, krijg je solfègelessen en treed je regelmatig op, waarbij je wordt begeleid door een professionele pianist.

Aanmelden

Voor lesafspraken, informatie over een muziekinstrument, tarieven en proeflessen kun je via deze website contact leggen met de desbetreffende muziekdocent.

Welkom op onze Bachschool. Wij wensen jullie een leven lang muziekplezier voor jong en oud.