Petra van Drieënhuizen

accordeon

accordeonles op de Bachschool bij Petra van Drieënhuizen

Over Petra van Drieënhuizen

Vanaf mijn 8ste jaar speel ik accordeon. Na mijn middelbare school was het Conservatorium een logische stap. Het muziek maken heeft altijd veel voldoening gegeven, het overbrengen van het plezier in het bespelen van een muziekinstrument is altijd mijn grootste drijfveer geweest. 

In 1987 studeerde ik af aan het Hilversums Conservatorium met accordeon als hoofdvak. Daarnaast heb ik piano en ensembleleiding gestudeerd. 

In het begin deed ik veel leservaring op in een eigen lespraktijk en gaf ik les aan diverse muziekscholen. Vanaf 1990 geef ik les in Soest en Hoogland. Doordat ik tijdens mijn studie al dirigent was bij accordeonvereniging ‘Animato’ in Soest kwam ik makkelijk in contact met Scholen in de Kunst (toen nog Regionale Muziekschool Amersfoort). 

Accordeon is relatief gezien een heel jong instrument. Vanaf 1960 ontwikkelde het instrument zich vanuit de volksmuziek steeds meer naar een klassiek instrument. Het actief mee werken aan de ontwikkeling van het accordeon is nog steeds een grote uitdaging. Na mijn conservatorium opleiding heb ik nog jaren privé pianolessen gevolgd. Een instrument met zoveel jaren muziekgeschiedenis is een heerlijke aanvulling naast het bespelen van het accordeon met o.a. veel hedendaags repertoire. 

Naast accordeonles geef ik dan ook al even zoveel jaren pianoles. 

Mijn lespraktijk ziet er zeer divers uit: de jongste leerling is 6 jaar en dan loopt het op van basisschoolleerlingen naar middelbare scholieren, van studenten tot volwassenen en zelfs een enkele gepensioneerde. Het niveau loopt uiteen van beginnend tot vergevorderd. 

Voor mij persoonlijk is het lesgeven een zeer afwisselend en boeiend vak waaraan ook veel leerlingen plezier beleven. 

Tarieven en leslocaties

Stuur Petra van Drieënhuizen een bericht voor aanmelding of info accordeonles