Lieke Loosjes

hobo

Hoboles op de Bachschool bij Lieke Loosjes

Stralend en eigenzinnig; zo klinkt de hobo!

De naam hobo komt van het Franse woord 'hautbois' wat 'hoog hout' betekent. De hobo is een prachtig lyrisch instrument waar heel veel mooie muziek voor geschreven is. De klank is helder, maar ook rond en vol. Door de speciale dubbele rietjes gemaakt van bamboe heeft iedere hoboïst heeft haar eigen geluid.

Naast de ‘gewone’ hobo is er ook de hobo d’amore oftewel de liefdes hobo. Deze hobo heeft een melancholische en serene klank. De althobo is de grootste van de drie en heeft een fantastisch laag en warm geluid.

Tijdens hobolessen zijn samenspel, muzikale expressie belangrijke onderdelen. Daarnaast komen alle technische aspecten van het hobospelen aan bod, zoals de ademtechniek en de houding.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs voor een proefles!

Lieke Loosjes begon haar muzikale loopbaan op klarinet. 

Op haar 17e maakte zij de overstap naar de hobo en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Lieke verleent veelvuldig haar medewerking aan verschillende orkesten en ensembles. Ook speelt zij regelmatig solo bij de concerten van diverse koren.

Lieke is mede eigenaar van het nieuw opgerichte begeleidingsorkest Accompagnato.

Naast haar werk als uitvoerend musicus heeft zij een brede en sprankelende lespraktijk. Naast individuele en groepslessen hobo geeft zij ook cursussen rietsnijden, workshops, presentaties en lessen op het basisonderwijs.

Eén van haar succesvolle projecten is de Mini Mattheüs voor het basisonderwijs. Hierin werken de leerlingen van een basisschool samen naar een unieke uitvoering van de Bach’s Matthäus Passion toe.

Naast het conservatorium heeft zij ook een opleiding voor grafisch vormgeving afgerond. Naast haar werk als hoboïste is zij ook actief als freelance grafisch ontwerper.

Tarieven hoboles bij Lieke Loosjes op de Bachschool

Stuur Lieke Loosjes een bericht voor aanmelding of info hoboles

algemene voorwaarden hoboles bij Lieke Loosjes op de Bachschool