Marguerite de Waal

viool

Vioolles bij Marguerite de Waal op de Bachschool

Marguerite begon op 8-jarige leeftijd met viool- en pianospelen en vond dat zo leuk dat zij er haar beroep van gemaakt heeft. Zo kan zij nu het plezier van het vioolspelen en het samen muziek maken doorgeven aan haar leerlingen. 

“Na mijn conservatoriumstudie aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht ben ik gaan lesgeven aan verschillende muziekscholen waaronder Scholen in de Kunst in Amersfoort nu al meer dan 25 jaar. 

Daarnaast speel ik regelmatig in professionele orkesten en ensembles. Plezier in het muziek maken en het samen muziek maken staat bij mij voorop. Ik speel graag samen met mijn leerlingen duo’s, trio’s e.d. en ik begeleid zelf de vioolstukken op piano zodat elke les en voorspeelgelegenheid een feestje wordt. 

Ik vind de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind heel belangrijk. Elk kind is verschillend en verdient een eigen benadering. Daar pas ik mijn lesmethode op aan. Ik geef les in zowel de viool als de altviool. 

Ik ben zelf opgeleid door de Russische vioolschool waar ik geraakt was door het zangerige spel en de warme vioolklank. In mijn lespraktijk probeer ik dat over te brengen in combinatie met de praktische benadering van mijn beroemde pedagogiekleraar Qui van Woerdekom. 

Ik leid ook gevorderde leerlingen op, die verbonden zijn aan de School voor Talent. Veel leerlingen hebben prijzen gewonnen op concoursen, of zijn zelf het vak ingegaan en het is heel leuk om ze nu vaak tegen te komen in de orkesten waarin ik speel. Ook spelen velen met veel plezier in leuke studenten- en amateurorkesten. De meesten van mijn leerlingen hebben door mijn lessen de viool als een trouwe vriend voor het leven erbij gekregen.” 

Stuur Marguerite de Waal een bericht voor aanmelding of info vioolles

Algemene Voorwaarden viool- en altviooldocente Marguerite de Waal bij de Bachschool in Soest